Liber Sfi Digital | Lunis | Testa kostnadsfritt i fyra veckor

Detta är Liber Sfi Digital

Liber Sfi Digital är en digital lärplattform som verkligen tar tillvara de digitala möjligheterna. Här har du allt material, alla övningar, all administration och all kommunikation du behöver för din sfi-undervisning:

 • Lärplattform med stor flexibilitet
 • Heltäckande material för kurs A–D
 • Lätt att individanpassa
 • Elever kan träna när och var de vill
 • Detaljerad resultatuppföljning
 • Lärplattform med stor flexibilitet

  I vår lättanvända lärplattform finns allt du behöver för din sfi-undervisning: materialet, övningarna, resultatuppföljningen och kommunikationen med eleverna. Med den kan du erbjuda såväl heltids- som flex- och distansundervisning och på så sätt lättare svara upp mot Skolverkets krav på flexibilitet när det gäller tid, plats, innehåll och arbetsform. Många använder klassbloggen som nav för att kommunicera med eleverna, hålla distansundervisning, dela ut läxor, ladda upp bilder, dokument och filmer

 • Heltäckande material för kurs A-D och mängdträning

  Liber Sfi Digital är mycket omfattande. Här får du allt material du behöver i en tematisk pedagogik utifrån läroplanen, för alla kurserna A-D. Därtill finns massor av extra övningar och fördjupningar som tränar förmågorna. Likaså finns mängdträning utifrån ett grammatiskt perspektiv för kurs BC och CD.

  Överallt når eleven den digitala ordboken där hen kan klicka på ett ord och få upp en pedagogisk förklaring på sitt modersmål (utgår från nio språk).

 • Lätt att anpassa nivå och takt

  Liber Sfi Digital underlättar stort i heterogena grupper med löpande intag. Här lär sig eleverna svenska med hjälp av text, bilder och ljud – på egen hand och i egen takt. Det finns 13 olika övningstyper, och du kan individualisera fullt ut: Lås upp de kapitel, lektioner och övningar som passar eleven. Ge individuella uppdrag via läxafunktionen och personlig feedback via meddelandetjänsten eller varför inte en video.

 • Lätt att träna när och var som helst

  Liber Sfi Digital är optimerad för smartphone så att dina elever kan öva var och när som helst – hur många gånger de vill. De har allt material på ett ställe och de självrättande övningarna gör det både roligare och enklare att träna på svenskan. Eleverna tar ansvar för sina studier och håller sig mer aktiva. Att designen är ren, enkel och avskalad gör också att övningarna kommer mer i fokus. Det finns inget som distraherar.

 • Lätt att följa elevernas framsteg

  I vår avancerade resultatuppföljning finns en översikt där du snabbt ser när varje elev senast var inne, vad hen gjort, hur det gått och vad hen behöver träna mer på. Det underlättar stort i din fortsatta undervisning, och gör det möjligt att följa även distanselevernas arbete. Att nästan alla övningar är självrättande underlättar också. Det är bara skrivövningarna du behöver rätta, och då kan du välja bland förvalda kommentarer för vanliga feltyper.

 • Det här innehåller Liber Sfi Digital

  Läromedlet Liber Sfi Digital innehåller dels nytt stoff som täcker hela sfi-kursen, dels stoff från tidigare Unis, dels en rad funktioner som hör till den smarta lärplattformen. Allt det här får du tillgång till.

 • Så löste Järpen upp sfi-knuten

  Med ett digitalt verktyg löser du upp många sfi-knutar i ett slag: Det är plötsligt enkelt att undervisa på såväl heltid som distans och flex. Du kan följa elevernas aktivitet och ge dem uppgifter som passar. Eleverna kan å sin sida träna på svenskan när och var som helst, dessutom på rätt nivå. Det går helt enkelt snabbare att lära sig språket. Här kan du läsa om hur Åsa Hansson och Katarina Strandman på SFI Järpen i Åre kommun gjorde.

 • #sfiknuten

  Bidra till en bättre sfi-undervising. Dela med dig av dina bästa tips på Facebook. Använd #sfikunten.

  Till Facebook